Departamentul de Hidraulică, Mașini Hidraulice și Ingineria Mediului (DHMHIM), cu denumirea inițială Catedra de Hidraulică și Mașini Hidraulice (CHMH), a luat ființă în urmă cu peste 100 de ani, în anul 1920, sub conducerea profesorului Dionisie Ghermani, odată cu transformarea Școlii Naționale de Poduri și Șosele din București, în Școala Politehnică din București.

Cursuri care urmau să devină disciplinele de bază ale CHMH au fost predate la Școala de Poduri și Șosele încă din a doua jumatăte a secolului XIX. Primul tratat de Hidraulică din România, intitulat „Hidraulică teoretică și aplicată”, a apărut în anul 1942, elaborat de profesorul Dionisie Ghermani.

La inființarea Facultății de Energetică, în anul 1950, Catedra de Hidraulică și Mașini Hidraulice a trecut sub tutela acestei facultăți, pregătind absolvenți în specializările Hidroenergetică la Facultatea de Energetică, respectiv Mașini Hidraulice și Pneumatice, la Facultatea de Mecanică.

Prestigiul stiintific si tehnic al DHMHIM este rezultatul activitatii laborioase a membrilor sai, finalizata atat prin lucrari stiintifice remarcabile, citate in lucrari de notorietate mondiala, cat si prin brevete, instalatii si echipamente de inalt nivel tehnic, recunoscute de comunitatea stiintifica si tehnica mondiala.

De-a lungul activitatii sale, DHMHIM si-a dezvoltat continuu sistemul de educatie conform cerintelor moderne. In strategia DHMHIM un loc important il ocupa dezvoltarea integrata a educatiei cu cercetarea stiintifica si cresterea performantelor acestora prin deschiderea catre colaborarile internationale. Cresterea gradului de mobilitate al studentilor si cadrelor didactice, prin acorduri bilaterale de cooperare, precum si participarea in parteneriat cu universitati din tara si din strainatate in cadrul programelor de cercetare, reprezinta o directie prioritara in procesul de internationalizare al departamentului.

JSN Epic template designed by JoomlaShine.com